Hogyan bonyolítsuk az egyszerűt?

Hát úgy, hogy baknak kell születni ;-)

Szóóóval az úgy kezdődött, hogy van ugyebár az a stílus, ami direkt a legyegyszerűbb megoldásokkal szeret bútort készíteni, egyrészt, mert olcsó és gyors, másrész elég a legkisebb barkácskészség is az elkészítéséhez, azaz igazi "csináld magad" (DIY) koncepció.


Namost ezt egy asztalos nem hagyhatja annyiban. Azaz mégiscsak, mert minek is ennél bonyolultabb bútort készíteni, pláne tanyára...
No, a gondok ott kezdődtek, hogy eredetileg nem is a tanyára készültek, hanem egy németországi bútorboltba, de mire elkészült volna a fotel, a boltocska bezárt. Így maradt sokáig dobozban az előkészített anyag és talált végül vissza kiindulási eszméjének környezetébe, azaz egy igazi világvégi tanyára. Csakhogy ha már extraflancosnak indult - mert ugyebár a német vevőközönség szereti, ha valami nagyon helyre, mert attól lilul a szomszéd - akkor nehogymár mégse legyen kipróválva milyenis az olyan.

Egy szó mint száz, az igazi különlegesség nemcsak az egyszerű fenyő padlóanyag finomszálú vadcseresznyére cserélésében volt, hanem a csavarozás helyetti csapolásos rögzítésben. A durva és elnagyolt kinézetet adó csavarozás helyett (ami ellen pedig nekem alapból nincs kifogásom, mert nem is akar másnak látszani, mint ami), beragasztott hengeres csapokat kapott a fotel is és a lábtartó is, bükkfából. Minden csavar helyébe egyet. Node, ez még mindig nem volt elég, mert nem a szokás szerinti síkbacsiszolós eldolgozással lett igazítva a vége, hanem a süllyesztőfúróval alakítottam egy szép kis negatív félgömmbüt mindegyiken. Ez az ötlet és megvalósjtás pont adott annyi pluszmunkát rajta, hogy már nem fogható rá: "gyors és egyszerű elkészíteni". Nem is volt az. Viszont a végeredményt látva megérte rászánni a többlet időt és energiát. Az anyag-váltás miatti többletsúly pedig segít abban, hogy védelmi célokat is ellásson, ha az ajtót kéne eltorlaszolni vele:-)

olajozás közben, a lábtartó már kezelve, a fotel még naturan
Dobozban várja összeállítását még egy darab, de az nem felnőttekre, hanem gyerekekre van méretezve - egyszer csak kerül idő arra is...