Fizetni? - tálaló történet

Vannak kapcsolatok, amik sajnos csúnyán érnek véget. Ha ez munkakapcsolat, akkor legtöbbször a csúnyaság teste az utolsó rész ki nem fizetése szokott lenni. A kétvölgyi esetben is így történt. Nem tagadom, hogy ebben én is hibás vagyok - hogy is lehetne másképp. Sajnálatosnak azt tartom, hogy nem lehetett megbeszélni, hanem az utolsó utalás helyett egy kioktató levelet kaptam - sok igazsággal (amikből tanultam), de szerintem igen egyoldalúan sértődötten (mondjuk ez is vehető természetesnek bizonyos lélekminőség esetén).

tálaló - teljes nézet
a (majdnem) kész tálaló szekrény, az üvegezés és belső fények nélkül


Pedig a munka szép volt.
Egy nagy tálaló-szekrényt kellett a régi, nem odaillő és rosszul kihasználható helyett tervezni, készíteni.
Bár a tervezés kezdetekor - ismerve már a megrendelő házaspár egymás közti kommunikációját - többször rákérdeztem, hogy biztos-e az egyetértés a beruházás tekintetében, mégis csak akkor derült ki, hogy mégsem, amikor már nem lehetett visszafordítani a folyamatot. Pedig jó lett volna, ha megismerjük a kezdetek-kezdetén a férj - és fizető fél - elképzelését, mert az a vonal sem volt rossz, és tényleg sokkal olcsóban és gyorsabban meglett volna.
tálaló részlet - sugaras ajtóbetétek
sugárzó ajtók

A háziasszonnyal való tervezési folyamat amúgy kedvemre való módja a remekművek megszülésének, akkor is ha nagyon időigényes. Rengeteg rajzolás, méretezés és próba van a folyamatban, és minden fázis után az egész maradék újragondolása, de ennyi szerintem szükséges is, ha az ember hosszú távra gondolkodik. A korábbi közös munkáink tapasztalatai alapján (pl.: Nyárikonyha...) tudtam is, hogy mire számíthatok.
tálaló részlet - pultrész LED világítással
pultrész LED világítást kapott

Vicces jelenet volt, amikor az egyetlen olyan részlet is elkészült, amibe végül egyedül a gazda szava érvényesült - ráadásul szemben a mi elképzelésünkkel. Történt, amikor meglátta valósultságában, azt találta kérdezni: "Ezt meg ki mondta, hogy ilyen legyen?!?"
tálaló - belső elosztás
bensőségek

A gazda vállalása, hogy a fenti ajtók üvegbetéteit elkészíti, mivel nagyon ügyes a Tiffany stílusú üvegmunkákban - ha ideje engedi... Sajnos a képek készültekor még nem engedte, s hogy lesz-e olyan képem valaha is, az kétséges, merthogy magam már nem járhatok arra:-( Sebaj, majd küldök kémeket:-)

A zöldre pácolt részek juharfából, a többiek cseresznyefából készültek, a kezelés AURO és Biopin olajakkal történült.
tálaló készülte - a váz már egyben
készül - a váz már egyben