FA-KŐ meditáció: fa-kő, fa-kavics

A címbeli kifejezés nem valami ősi keleti :-/ módszer, ami az asztalosnak a munka előtti bemelegítését szolgálja, hanem egyfajta fa tárgy elkészítésének - véleményem szerinti - helyes módja.


Magát a megvalósult tárgyat láttam már másoktól is. Alkalmasint az enyémeknél szebbeket, jobbakat. Az elmélyülési lehetőséget viszont magam fedeztem fel benne - és komoly jövőt jósolok neki :-) ...de tényleg, gyógyítani is lehet vele - úgy érzem. De az oktatásban mindenképpen felhasználható.

Hogy miért gondolom meditációs lehetőségnek egy ilyen fa-kavics vagy kő elkészítését?
Ha végiggondoljuk, miként alakul, formálódik egy kődarab az évszázadok-ezredek alatt a sziklából indulva, végül a patakok, folyamok sodrában olyan kézbe-kívánkozó remek kő-csiszolattá rá lehet érezni.
..képzeld csak végig!
Ezt a folyamatot életed végig a kezedbe került fadarabbal, sokkal rövidebb idő alatt úgy, hogy most TE kell legyél a Nap, a Hold, a Szél, a Víz, a Föld, a Hőség, a Fagy...
Ha így csinálod, nem pedig gépiesen a csiszolóval végzett (sokszor kézfájdító) munkának tekinted, akkor ami megszületik nem pusztán egy szobor-szerűség lesz, hanem hordozni fog valami többletet a világból.
Ezáltal nem csak a készítése, hanem a tárgy is lehet segítség belső utazásokhoz.

Mint tárgyak pedig, mindenféle helyzetben megállják a helyüket. Akár pusztán díszként, akár posztamensként, például valamely kisplasztika vagy imakönyv alá, mécsestartóként (felügyelettel és kellő óvatossággal persze), akár zsebben hordva szerencse-talizmánként vagy érintéses erőmerítés céljára, akár pedig olyan helyeken és helyzetekben, aminőket most elképzelni sem tudok, pedig a fantáziámmal nem szokott gond lenni. Egyes kultúrkörökben még fizetőeszközzé is válhatnának:-))))) 


És hogy ne veszítsenek semmit a természetességükből, természetesen őket is csak természetes olajokkal, viaszokkal kezelem. Semmi műgyanta-lakk.Több kép: ide kattyintva...