Rittyentsünk télikertet - nyárikonyha már volt

télikert beüvegezve, de még festés előtt
már beüvegezve, de még festés előtt


No, annyira azért nem lehet rittyentgetésnek nevezni, mert már jó ideje készül, főleg azért mert a legtöbb munka benne az ügyes kezű, ház-barkács-hajlamú tulajdonos - Szájmon barátom - sajátja, akinek emellett akad más tennivalója is bőven (ahogy az már a kisgyermekes papáknál lenni szokott:-). Sőt a ház többi részének belső munkálataihoz is ritkán hív külső iparost. De a kertészre sem kell költenie, sok mindent maguk termelnek.

Csak amikor nagyon szakmaira fordul benne egy-egy mozzanat, akkor pakolom be az autóba a szerszámokat s megyek segíteni: vázszerkezet állítás, ablakok, ajtók beszerelése...

De saját munkája benne a szaruzat, a tető bádogos-munkája, a Velux beépítése, könyökök faragása... és persze az egész tervező munka, amiben könnyítésképp Dóra asszony is kiveszi a részét.
(Nehezítésképp pedig az egy éves Emma kisasszony is bele-bele szólt - eleinte gügyögött - magyarázva bármit bárhonnan bármikor szívesen elpakoló kezecskéi tevékenységét :-)

készül a télikert
A serény gazda, Simon mágus (vagy technikus:-)
A tervezésnél minden fontos részletet figyelembe vesz a család, a nap pályáját, a szél irányát, az anyagok hőtároló képességét, a kellő árnyékolást, és a környék macskáinak hangulatát.