egyszervolt iroda - háromszor

(A képek minőségéért elnézést kérek, még a csak VGA-képes telefonommal készültek.)

Kedves barátom, Gelléri Péter egykori cégének budai székhelyének/székhelyeinek bútorozását közös ötletek alapján alakítottuk ki. Voltak benne készen vásárolt elemek, de néhol (az eredeti léptékben mindenhol) egyedi megoldásokat gondoltunk ki.
Az első helyszínen az akkor még kétfős állandó magnak szellős, mutatós, erős (de nehezen szerelhető) összefüggő polc és asztalrendszert terveztünk. Ezt teljes egészében a falra kellett rögzíteni, nem kevés ponton, elől pedig a padló és plafon közé kifeszített sodronyok tartották.
A tárgyalóban pedig egy érdekes (a néha a falon tárolt asztalok vonalát követő) táska és kabáttartót, valamint egy olyan asztal-rendszer készítettünk, amit többféleképpen lehetett formákba rendezni a megbeszéléseknél, vagy külön-külön (például oktatásnál iskolapad-szerűen) használni. A Waldorf óvodákban használnak ilyen alakot.
Sajnos nem készült több fotó, csak a "kerekasztal" elrendezésről, de jól kivehetőek a trapézformák, amik segítségével különböző irányokba forgatva és összetolva más-más, kisebb-nagyobb alak rakható ki.
(Maga a kivitel nem volt túl jó, mert a lábak rögzítése nem sikerült elég biztosra a viszonylag vékony lapokon. Ennek fő oka volt, hogy eredeti terveink szerint a lábak könnyen levehetőek lettek volna, hogy ha kell a teret asztalok nélkül is lehessen használni, miközben azokat a falra akaszthatva tárolják. Végül ez mégsem valósult meg. Ma már persze tudjuk, hogy mi a jó megoldás az ilyen helyzetekre.)

Mire ott elkészült, a cég szolgáltatására az igény akkorára nőtt, hogy több állandó szakembert kellett felvenni, így a kibérelt irodát még beköltözés előtt kinőtték. Ennek örömére az egészet leszereltük és egy közeli, nagyobb teret és színvonalasabb hátteret biztosító irodaházba költöztettük.
De a növekedési igény nemvárt méreteket öltve még ezen az irodán is túlmutatott. Szerencsére az épületen belül akadt megfelelő helység, így újra lehetett csavarozni - fúrni - tiplizni - csavarozni. És egy kicsit vagdosni is, mert azért a hely egy picit más méretű volt. Minderre egy hétvége állt rendelkezésre további kb. húsz új munkahely berendezésével együtt. Ezek az idő rövidsége miatt előregyártott-lapraszerelt asztalok, székek, polcok, szekrények voltak a skandinávok IKEAjából. Párhuzamosan dolgoztunk a szintén nem kis teljesítményre "kötelezett" informatikus csapattal együtt, akiknek erre a mintegy negyven fős cégre kellett szervert és gépeket telepíteni, rendszerbe kapcsolva a megfelelő (tér- és kémfigyelő) biztonságteknikával. Kevés alvással, sok munkával, hatalmas pizzákkal támogatva megoldottuk:-)

Magukról a bútorokról:
Anyaguk gőzölt bükk szinfurnéros pozdorja, AURO színezett olajjal és viasszal kezelve.
Ennek is volt köszönhető, hogy átalakításnál könnyű volt vágni, javítani, toldani. Lakkos felületekkel ez nem megoldható ilyen egyszerűen és rövid idő alatt. A felület pedig nem műanyag-érzetű, hanem természetes élő anyagokat érint az ember.
Kár, hogy a fotók sem ezt, sem a színeket nem adják vissza hűen!Hasonlót szeretnél? Vásárlási tudnivalókért látogass a www.korbefa.com-ra. -> Katt ide!